torsdag 11 april 2024

De sju morden på Evelyn Hardcastle

Länk till adlibris och bokus
Föreställ dig att du vaknar upp i en skog. Du minns inte var du är eller vem du är, än mindre vad du gör i den där skogen. Så småningom får du veta att du befinner dig på det ensligt belägna godset Blackheath som ägs av Lord och Lady Hardcastle. Deras dotter Evelyn har återvänt till England efter 19 år i Paris och familjens vänner och bekanta har kommit till godset för att jaga och delta i en maskeradbal och du är en av gästerna. När du nu tror att du fått grepp om vem du är får du istället veta att du är någon helt annan och att ingenting är som det ser ut att vara.

Det är nämligen så att tiden på godset Blackheath har hakat upp sig. Samma dag spelas upp om och om igen och varje kväll slutar med att Evelyn Hardcastle mördas. Det enda sättet att stoppa den här tidsloopen är genom att avslöja Evelyns mördare. Huvudpersonen, han som vaknade upp i skogen, heter egentligen Aiden Bishop och har rätt vaga uppfattningar om vem han verkligen är. Aiden är hur som helst en av få som vet vad som kommer att hända under kvällen och är kanske den som kan lösa gåtan, men kväll efter kväll kommer han för sent, Evelyn mördas och dagen börjar om på nytt.  

Som om inte det var nog så vaknar dessutom Aiden varje morgon upp i någon annan gästs kropp och spelreglerna säger att han bara har ett visst antal försök på sig, ett visst antal värdkroppar att uppleva dagen genom. Lyckas han inte förhindra mordet eller ta reda på vem mördaren är innan dess så är han för evigt fast i den här tidsloopen. Den stora frågan är så klart vem som mördade Evelyn Hardcastle men också hur sjutton Aiden hamnade på godset Blackheath?

Stuart Turtons De sju morden på Evelyn Hardcastle är en originell pusseldeckare som är lika spännande som oförutsägbar. Att läsa De sju morden på Evelyn Hardcastle är lite som att befinna sig mitt inne i ett Cluedo regisserat av Agatha Christie. Mycket att hålla reda på, men också rätt så lysande! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar