söndag 21 augusti 2011

Lättsmält relationsroman

Mitt första spontana intryck efter att ha läst ut Saker som aldrig händer var att jag gillade boken. Mycket. Jag vill läsa mer sådana här lättsmälta, men ändock eftertänksamma relationsromaner.

Andreas och Hanna har varit tillsammans i snart ett år och de två tillsammans är bara bäst. Han tror att han känner Hanna utan och innan vid det här laget, men får på omvägar veta att han tydligen inte känner henne alls. Hanna och Andreas tar en paus och Andreas känner sig helt knäckt. Men som om inte det räckte med att han inte kunnat lita på sin flickvän så visar det sig dessutom att hans kompisar inte heller verkar vara så mycket att ha, än mindre går att lita på. Tur då att Erik finns, grannkillen som han lekte med när han var liten. Men känner han Erik så väl som han tror sig göra då?

Johanna Lindbäck lyckas så bra med att beskriva alla tankar och känslor som rör sig i huvudpersonens huvud och det bara dryper av igenkänning. Tomheten och känslan av att inte veta vad man nu ska göra eller vem man nu ska hänga med på helgen känner man så väl igen. Hur överlever man och hur går man vidare? Och när ska känslorna någonsin mattas av? Saker som aldrig händer är ett engagerande och realistiskt relationsdrama. Gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar