tisdag 18 oktober 2011

Volleyboll för massajer

Javier Salinas har skrivit Volleyboll för massajer som handlar om Juan som bor i Madrid. Juan berättar om sin familj, om sin syster som är överbegåvad och om sina föräldrar som har separerat. Hur allvarlig föräldrarnas kris är går upp för Juan först när han på idrotten blir placerad i samma lag som klassens alla andra skilsmässobarn, det vill säga förlorarlaget. 

Juan funderar mycket över sin familj och jämför nu med då. Han oroar sig över att han inte kommer att kunna fortsätta med sina fritidsaktiviteter och att han kommer att få gå till psykolog som andra skilsmässobarn i hans klass gör. Juan har hört att hos massajerna har man inga familjer, istället tar alla hand om allas barn och massajbarnen riskerar alltså inte att bli av med en förälder, som Juan riskerar att göra. Juan tar med sig idén om massajbarnen till de andra i volleybollaget och övertygar dem om att de kan vinna trots att de är skilsmässobarn.

Det här är en lättläst bok med korta kapitel och ett filosofiskt djup. Juans beskrivningar och utläggningar är småroliga då och då men Volleyboll för massajer lämnar dock inget bestående intryck hos mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar