onsdag 16 november 2011

Alice varannan vecka

Alice varannan vecka är en snabbläst berättelse av Bo R Holmberg som handlar om plastsyskonen Hjalmar och Alice. Varannan vecka ses Hjalmar och Alice när de bor hos sin pappa respektive sin mamma. Hjalmar tycker Alice är fantastisk, speciellt när hon är på gott humör, men han önskar att hon skulle vilja hänga lite mer med honom. Oftast låser hon bara in sig på sitt rum. Men genom väggen som delar deras rum kan Hjalmar nästan höra Alice andas när hon sover, så nära ligger hon. Ibland önskar Hjalmar att de inte var bonussyskon för då hade han kunnat fråga chans på Alice. Å andra sidan så hade han kanske aldrig fått träffa Alice om de inte var bonussyskon, och då är det helt klart att föredra att vara bonussyskon.

Alice och Hjalmar har känt varandra i tre år nu. Men enligt Alice så knakar deras föräldrars förhållande i fogarna, det kanske inte blir ett fjärde år. Hjalmar tror inte han skulle palla med att gå igenom ännu en separation, och han vet att han inte skulle palla ett liv utan Alice.

Alice varannan vecka handlar om skilsmässobarnen som får anpassa sig till nya familjekonstellationer, känslomässiga separationer och om att man faktiskt kan bli kär i pappas nya tjejs dotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar