torsdag 10 november 2011

Briggsy

Briggsy är en lättläst berättelse av Isla Dewar, utgiven av Argasso. Briggsy bor och lever med ett kringresande tivolisällskap och hamnar tillfälligt i samma klass som Minnie. Briggsy sticker ut från mängden, han klär sig i färglada kläder, är spontan och sorglös och liknar ingen annan jämnårig som Minnie har träffat. Han är rik på livserfarenheter men ändå stämplas han som mindre begåvad av lärarna i skolan. Han ligger långt efter i alla ämnen och bryr sig ärligt talat inte så mycket om att försöka skaffa sig ett bra betyg.
Minnie och Briggsy blir riktigt bra vänner, Minnie låter sig imponeras av Briggsy och ser upp till honom, kanske blir de till och med mer än bara vänner? Men vad tycker Minnies pojkvän om det?

I denna korta bok får läsaren lära känna Minnie och Briggsy och ta del av deras vänskap under några månader innan Briggsy åter ger sig av. Det är inte så mycket action i Briggsy, snarare är det en lågmäld berättelse som fokuserar mer på karaktärsbeskrivningen än på en spännande handling och som uppmärksammar det faktum att begåvning inte behöver vara likvärdigt med höga betyg i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar