tisdag 1 november 2011

Extra - En ängel har landat

Pim-Pim och Extra är tillbaka i uppföljaren till Extra - En morgon stod hon bara där. I andra delen av Per Nilssons serie om Pim-Pim och Extra fortsätter Extra att gäcka Pim-Pim med sitt beteende. Det är bara Pim-Pim som vet att Extra är en ängel och att hon har speciella krafter som hon kan använda. Men hon använder bara sina krafter ibland och det händer att hon låter bli att använda dem när det verkligen behövs. Pim-Pim anar att Extras uppdrag handlar om att Pim-Pim ska bli mer modig och våga säga ifrån. Men varför kan hon i så fall inte bara säga det? Och varför får ingen annan veta vem Extra är?

Liksom i första boken om Pim-Pim och Extra tar en stor del av handlingen plats i vardagen med skola, vänner, familj. De enkla frågorna blandas med lite svårare som bland annat tar upp om relationer och orättvisor. Igenkänningsfaktorn för den som läser är stor och vardagsrealismen är hög trots de övernaturliga inslagen.

Mystiken tätnar i Extra - En ängel har landat när det upprepade gånger ringer i Pim-Pims telefon utan att någon tycks finnas i andra änden. Men Pim-Pim hör ändå orden tydligt: "De mörka molnen hopar sig. De tunga molnen av sten hopar sig" Vad Extras egentliga uppdrag består i avslöjas förhoppningsvis i nästa del Extra - Svart löpare hotar vit dam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar