söndag 29 januari 2012

Sterling and the canary

Sterling and the canary handlar om Sterling Taxton som blir blixtförälskad i den nya tjejen på skolan, Lizzie Harris. Lizzie Harris är den mest fantastiska varelse Sterling någonsin har skådat och han skulle kunna göra vad som helst för att gå på dejt med henne. Men det stora problemet är att Lizzie Harris inte är det minsta intresserad av Sterling. Hon gillar bara smarta killar, och Sterling må se stilig ut, men i skolan är han ingen höjdare.

Sterling skulle verkligen behöva hjälp för att få Lizzie intresserad, men han har ingen han kan be om hjälp. Han skulle kunna be sin bästa tjejkompis Doctor Edward Macintosh, men det skulle vara alldeles för pinsamt. Då, som av en händelse, dyker en lite gul kanariefågel upp framför Sterlings näsa. Och den här kanariefågeln är inte vilken kanariefågel som helst, för denna lilla krabat kan prata - och är dessutom smart och har gått på Kanarieuniversitetet. Kanske att denna lilla pippi skulle kunna hjälpa Sterling att vinna Lizzies hjärta?

Andy Stanton är den brittiske författaren som gjort succé med böckerna om Herr Grums.Och Sterling and the canary går lite i samma stil som Herr Grums-böckerna. Det är roligt och knasigt och man sitter med ett leende på läpparna under hela läsningen. Det är Barrington Stokes som givit ut Sterling and the canary och boken är alltså relativt kort och läsvänlig med luftiga textstycken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar