lördag 18 februari 2012

Mirakel

17-åriga Rakel är med i kyrkans ungdomskör Ten Sing och är en av körens lovande solister. Idol har kommit till stan och Rakel stöttar helhjärtat kompisen Stine som ska ställa upp i uttagningarna. Men istället är det Rakel som blir headhuntad och får en given plats i Idol och även om Rakel inte vinner, så har hon en säker karriär att vänta sig. Idol-Rakel blir världsartisten Miracle.

Det är inte bara vardagen som vänds upp och ned för den nyblivna stjärnan. Rakel, vars ambition varit att framstå som en god förebild med kristna sunda värderingar, låter sig undan för undan dras med i entertainmentbranschens flärdfulla och cyniska spiral. Rakel har jobbat hårt för att nå dit hon vill, men har den karriär hon gjort verkligen varit hennes eget val eller har hon bara låtit sig dras med i något som hon egentligen aldrig haft ambitioner för? Rakel är stolt över hur långt hon har kommit och hon älskar verkligen det hon gör, men hennes framgång har kostat och Rakel har mer än en gång fått uppleva framgångens baksidor.  

När Rakel blir inbjuden till en jubileumskonsert med Ten Sing bävar hon för att behöva träffa sina gamla barndomsvänner. Men konserten är just den positiva uppmärksamhet Miracle behöver efter att Rakel figurerat i medierna till följd av några privata snedsteg. Rakel inser själv att hon inte kan annat än att tacka ja till erbjudandet. För ställer hon inte upp kommer hon att få en divastämpel och hon kommer därmed att fjärma sig ännu mer från sitt förflutna.

Mirakel av Renate Nedregård är en snabbläst bok vars berättelse växlar mellan Rakels förflutna och det liv hon lever idag som världsartisten Miracle. Det är fart i denna Idolsaga vars handling känns aktuell och trovärdig. Boken slutar dock lite väl abrupt tycker jag. Hittar Rakel sig själv igen och är hon nöjd med sitt liv? Det antyds, men slutet ger inget självklart svar på den frågan tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar