onsdag 4 april 2012

Den stora hamstermassakern

Den stora hamstermassakern är en dråplig och mycket rolig berättelse som inspirerats av författaren Katie Davies egna hamsterserfarenheter som barn.

Syskonen Anna och Tom har alltid velat ha ett eget husdjur, allra helst varsin hamster. Men hur mycket de än tjatar och ber så ger deras mamma inte med sig. Hon tycker det räcker gott och väl med den katt som bor hos familjen, men den egentliga anledningen tycks snarare bero på mammans tidigare och mer traumatiska erfarenheter av det lilla djuret. Men när Annas och Toms mormor dör ger till slut mamman efter och barnen får var sin hamster som tröst.

Lyckan är all ett par veckor senare när det till barnens stora förtjusning visar sig att de två hamstrarna utökats med åtta små rosa hamsterbebisar. Men glädjen förbyts i skräck och fasa när hamstermamman en morgon hittas svårt skadad bredvid åtta döda hamsterbebisarna och den förmodade hamsterpappan är spårlöst försvunnen. Anna och Tom startar tillsammans med kompisen Suzanne en mordutredning för att lösa myseriet med hamstermassakern. Misstankarna riktas i första hand mot katten, men snart nog är alla grannarna i kvarteret misstänkta gärningsmän.

Den stora hamstermassakern är rappt skriven med en dråplig men dock något grym humor. Äkta djurälskare (och hamsterälskare i synnerhet) bör nog varnas för att ta boken på för stort allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar