tisdag 4 december 2012

Gangsterbröder

Perry, Marco och Toddie var bara tio år när de blev kompisar efter att Perry och Marco kommit som nya till skolan. Redan då var Toddie respektingivande och ingen man gärna bråkade med. Perry och Marco är inte lika tuffa, men de tre killarna blir ändå kompisar och följs åt genom skolan. Speciellt Toddie och Marco kommer bra överens och Perry avundas deras gemenskap.

Perry misstänker ganska tidigt att Toddie är inblandad i nåt skumt, och en dag avslöjar han honom med att sälja droger. Perry lovar att inte säga något om detta till Marco som är den mer välartade av de tre killarna, och den som faktiskt gör bra ifrån sig i skolan och har möjlighet att bli något. Och Perry blir Toddies kompanjon, faktum är att Toddie inte skulle klara sig utan honom, och snart har deras verksamhet vuxit sig riktigt stor och blivit riktigt lukrativ.

Men relationerna mellan killarna ställs på sin spets när Perry träffar en tjej och blir kär. Toddie blir nämligen också intresserad, och han är van att få precis som han vill.

Hinton är skicklig på att få till lättlästa, men ändå trovärdiga och väldigt spännande berättelser, jag har tidigare läst Utpekad som också det är en komplex berättelse med en övertygande huvudperson. Att man i Gangsterbröder, redan från första sidan vet att allt kommer att gå käpprätt åt helvete gör den här berättelsen ännu mer spännande och Gangsterbröder känns som en typisk Argasso-bok med spännande handling tänkt att passa läsovilliga eller lässvaga killar framför allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar