söndag 28 april 2013

Nytt av Levithan

Två (2!) nya böcker av David Levithan har jag att se fram emot i år! I maj kommer Invisibility som Levithan skrivit tillsammans med Andrea Cremer. Plotten påminner på sätt och vis om Jag, En. Stephen är osynlig och han har alltid varit det. Elizabeth önskar ibland att hon kunde vara osynlig. En dag korsas Stephen och Elizabeths vägar, och till Stephens stora förvåning kan Elizabeth se honom! Och så börjar deras kärlekssaga. Men den osynliga världen utgör ett hinder för dem och denna värld är fylld av förbannelser, illvilja och besvärjelser.

Och i augusti kommer sen Two boys kissing som handlar om två sjuttonåriga killar som ska ställa upp i ett världsrekordförsök i att kyssas. Deras 32 timmar långa kyssande blir en brännpunkt för andra homosexuella, som kämpar med identitet, att komma ut och som längtar efter ett riktigt förhållande. Och, det här blir jag lyrisk över, berättarröst utgörs av en kör av unga män som alla dött av AIDS, helt och hållet i det grekiska dramats anda! Jag kan knappt vänta på att få läsa detta!

Och frågan är så klart också om böckerna kommer att komma i svensk översättning? Snälla X-publishing, ni har väl dessa båda böcker i åtanke?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar