onsdag 15 maj 2013

Shivers

När Sams pappa stack för flera år sedan och lämnade honom och hans mamma, tvingades Sam och
mamman att flytta till en skruttig hyreslägenhet i ett nedgånget område. Ända sedan dess har Sam varit mobbad i skolan och håller sig därför för sig själv. Men en dag, på väg hem från skolan, mitt under en isande snöstorm, träffar Sam Cassie med det eldröda håret. Cassie är slående vacker, den absolut snyggaste tjej Sam har träffat, och hon är både modigare och tuffare än Sam. Han kan inte fatta vilken tur han haft som träffat den här tjejen.

Men Cassie är inte som andra tjejer. Hon kan plötsligt bara försvinna och vara borta flera dagar och det vilar något beslöjat och dunkelt över henne. Cassie erbjuder Sam att hon ska hjälpa honom att sätta dit Sams värsta mobbare. I utbyte vill hon att han ska lova att hjälpa henne med en sak. Överenskommelsen med Cassie får ödesdigra konsekvenser, och han förstår att han aldrig mer kommer att få träffa henne. Men i gengäld får Sam något mycket viktigare; Sanningen!

Shivers är Bali Rais senaste bok för Barrington Stokes, förlaget som specialiserat sig på lättlästa och spännande berättelser för läsovilliga. Shivers är för all del något förutsägbar, men är ändå en spännande och kuslig historia med vissa drag åt deckarhållet. Och har ett ruskigt snyggt bokomslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar