fredag 26 juli 2013

De odöda

De odöda hos adlibris eller bokus
De odöda är novellsamlingen som vill skrämmas och krypa under skinnet på sin läsare. Och det är precis vad den gör också. Jag anser inte mig själv vara så mesig eller lättskrämd när det gäller att läsa om spöken och monster, men den här samlingen är bra ruggig!
De odöda blandar klassiska noveller av HP Lovecraft, Selma Lagerlöf och Edgar Allan Poe med nyare texter skrivna av kända skräck- och spänningsförfattare som Amanda Hellberg, Johan Theorin, Åke Edwardson och skräckmästaren John Ajvide Lindqvist.

Här finns en blandning av klassiska spökhistorier med en subtil kuslighet till mer slemmiga, under-huden-krypande monsterhistorier. Speciellt novellen Sju års olycka av Caroline L Jensen gav mig kalla kårar trots att jag läste den på en solig sandstrand. Så här skrämd har jag inte blivit av en bok på jag vet inte när!

Alla noveller i samlingen är mer eller mindre mörka och har övernaturliga eller kusligt spökliga inslag. Johan Theorin är den enda som får det att krypa kalla kårar längs med ryggraden utan att blanda in något övernaturligt. Det är hur som helst en god blandning av noveller och jag gillade De odöda så pass mycket att jag funderar på att köpa hem boken för att ha den stående i min bokhylla, redo att tas fram igen när höstmörkret utanför kryper på. 

2 kommentarer:

  1. Boken var skit , inte ett dugg läskig utan bara skrattretande. Riktigt fattig och tråkig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, smaken är som baken...

      Radera