lördag 21 december 2013

Jul i stora skogen

Jul i stora skogen läste jag redan förra året, men nu, dagarna innan jul kände jag för att komma i lite julstämning och valde helt enkelt att läsa om denna fina och mysiga bok av Ulf Stark och Eva Eriksson.

finns på adlibris eller bokus tex
I stora skogen har kaninsyskonen Nina och Kain hittat en skylt som de bär med sig hem tillsammans med en röd luva och ett par grå vantar som de också hittat. Varken kaninmamma, kaninpappa eller kaninfarfar kan dock läsa, men med hjälp av kråkorna kan man tyda vad det står på skylten. TOMTEN TILL S står det. Och det måste ju bara betyda att Tomten ska komma till Stora skogen. Att tomten är någon som kommer till jul, det vet kråkorna. Och ekorren kan berätta om vad man gör under julen. Man dansar, sjunger, äter och ger presenter. Och så hänger man upp fina saker i ett träd. Och ger klappar!

Om tomten ska komma till Stora skogen så måste ju, inte bara familjen kanin utan hela skogen, förbereda sig! Det ordnas mat, skrivs visor, letas presenter och övas i att ge klappar. Men vilken tid det ska ta för tomten att komma! För var dag som går och som man väntar på tomten blir skogens invånare bara mer och mer irriterade. Till slut bestämmer sig Nina för att gå ut och leta efter tomten.

Jul i stora skogen är indelad i tjugofem kapitel, så man kan nästan läsa den som en julkalender, med ett kapitel varje dag fram till julafton (då man får ta två). Eller så kör man min vuxenvariant och sträckläser för att uppnå maximal julkänsla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar