tisdag 15 april 2014

Emmas bok

Finns bl.a. på bokus och adlibris
Emmas bok är andra delen i Magnus Nordins nya zombieserie, Varelserna. I första boken, skickade Elias iväg sin lillasyrra, Emma, med en bil som skulle till Kappelshamn där det ryktades att en båt var på väg för att rädda de överlevande på Gotland. Men i hamnen väntade varelserna. Bara Emma och sonen i familjen, Sebbe, undkom och nu smyger de från gömställe till gömställe i hopp om att finna mat och räddning. Och Emmas bror, som förhoppningsvis också gömmer sig någonstans på ön.

Emmas bok är dystert mörk och jag tycker denna boken känns mer hopplös än första boken, Elias bok. Finns det någon räddning för Emma och Sebbe? Kommer det en förklaring till denna zombie-epidemi? Och vem kommer nästa bok att handla om? Emma som huvudperson i denna andra del, kändes som ett självklart val, men jag är inte så nyfiken på någon av de andra karaktärerna som dyker upp i Emmas bok. Möjligtvis Maud i så fall. Men hon lär inte få en egen bok. Hon är ju tant.

Jag tycker gott att Berghs förlag kunde skyltat lite mer med illustratörens namn på framsidan av Varelserna-böckerna. De fantastiska bilderna av Lars Gabel utgör en stor behållning av boken och bidrar effektfullt till stämningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar