onsdag 16 juli 2014

Lite ihop

Finns tex på adlibris och bokus
Majken har börjat sexan och som i ett slag har allt förändrats! För helt plötsligt har hon och bästisen Tessan ingenting att prata om längre. För medan Tessan börjat intressera sig för killar, skaffat handväska och dessutom tydligen börjat hänga med skitjobbiga Belinda så känner sig Majken bara fel och utanför. Själv tycker Majken fortfarande att ryggsäck är mest praktiskt i skolan och går fortfarande till fiollektionerna varje vecka, även om hon vet att det inte är så coolt, och exakt vad är det som är så himla spännande med killar helt plötsligt?

Men Tessan och Majken är ju bästisar. De har alltid kunnat prata om allt, så det borde ju inte spela nån roll att Majken inte tycker att det här med killar är så viktigt. Eller? Men tydligen så spelar det roll. För när började Tessan hänga med Dexter? Och varför har hon inte sagt ett knyst om det? Och hur kommer det sig att andra, som inte är bästis med Tessan, vet om sådana här saker långt innan Majken fått höra nåt? Hallå, vad hände, liksom? När hände det?

Majken håller på att förlora sin bästa kompis och måste helt klart göra någonting åt det! Som tur är kommer hon på världens bästa idé och kan hon bara övertala Ivan, den nye killen på skolan, så kommer hon att få Tessan att tro att Majken visst då kan prata både med och om killar. 

Johanna Lindbäck har skrivit bästa feel good:en för tweenies! Lite ihop slår huvudet på spiken genom att skildra brytpunkten mellan barndom och tonårsliv. Vad gör man när ens kompisar tagit ett kliv vidare och när vänskapen man tagit för givet plötsligt börjar hotas av nåt så fånigt som killintresse? Måste man börja hångla bara för att man börjat sexan? Lindbäck skriver, som alltid, vardagsnära, trovärdigt och med stor värme och det riktigt pirrar i mig när jag läser sista kapitlet. 

Och i oktober kommer del två: Kanske ihop. Den tänker jag läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar