torsdag 17 mars 2016

Nedräkning

Finns exempelvis på adlibris och bokus
Barney ska på skolresa till Österrike men framme på flygplatsen får man veta att det blivit kraftiga förseningar på grund av svår dimma. Minst ett dygns förseningar är att vänta och därför tvingas hela skolgruppen ta in på hotell nära flygplatsen. Läraren Mrs Peters hade inte ens inledningsvis direkt något gott öga till Barney och sedan hans mobillarm råkat gå igång och stört hela gruppen tycker hon ännu mer att Barney är en bråkstake som man måste hålla ett extra öga på.

På hotellet smiter dock Barney och hans kompis Laura iväg. De slår vad om fem pund att Laura inte kommer att hitta Barney inom fem minuter om han gömmer sig. Barney smyger in i ett olåst rum, nån form av konferenssal, och gömmer sig under ett stort bord. Här, tänker han, kommer Laura aldrig att hitta mig. Men han har inte kurat länge under bordet förrän han hör hur någon kommer in i rummet. Det visar sig dock inte vara Laura som klivit in i rummet, utan istället ser Barney skorna på två män och det Barney hör männen prata om får honom att krypa ihop ännu mer under bordet och få honom att önska att han var osynlig. De två männen visar sig nämligen planera en terroristattack och planen ska sättas i verket under kvällen.

Barney vet att hans lärare knappast kommer att tro på honom om han berättar vad han just hört och tillsammans med Laura gör han istället upp en plan för att försöka stoppa terroristerna. Men det är bråttom. Nedräkningen har börjat.

John Townsends Nedräkning är en typisk Argasso-bok. Den är lättläst och har en spännande och actionfylld berättelse i bästa thrillerstil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar