onsdag 6 april 2016

Isdraken

Finns hos adlibris och bokus
Adara är ett vinterbarn. Hon föddes en av de kallaste vintrarna och det sägs att det var köldknäppen under förlossningen som tog livet av hennes mor och att det var kylan som påverkade Adara till att bli den hon blev. Hon är ett annorlunda barn - allvarlig och blek, leker aldrig men gråter heller aldrig. Och medan andra barn ser fram emot sommaren ser Adara istället fram emot vintern, kylan och frosten. För det är under vintern som Isdraken kommer fram. Hon minns inte när hon såg Isdraken första gången, men när hon är fem år får hon rida på dess rygg för första gången. För medan andra skyr Isdraken så känner Adara istället ett starkt band till den.

Men kriget närmar sig och hotar snart hela trakten. Men Adaras pappa vägrar lämna sin mark och sin gård. Trots att fienden med sina eldsdrakar hotar med förödelse.

George R.R Martins Isdraken är stämningsfullt berättad och har drag av sagan. Delar av berättelsen är både våldsam och brutal och jag förvånas lite över att förlaget säljer in boken att passa för åldern sex till nio år, jag sätter hellre en hcg-märkning på Isdraken. Illustrationerna Luis Royo måste jag säga något om också! Så vackra och så omsorgsfullt tecknade. En absolut fröjd för ögat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar