onsdag 3 augusti 2016

Old dog, new tricks

Finns på adlibris eller bokus
Old dog new tricks är en typisk Bali Rai-bok med rasmotsättningar och en enkel story som man ganska tidigt kan ana sig till hur det kommer att sluta, men eftersom Rai är en så pass skicklig berättare läser man ändå gärna vidare.

Harvey är en kille i tonåren med indiskt påbrå. Hans familj flyttar in i ett nytt hus och på köpet får de en äldre grinig gubbe som granne. Grannen, Mick, gör klart för Harveys familj att han inte gillar deras sort och till en början ogillar Harvey grannen djupt, men så sakteligen ändras hans inställning till den vresige äldre mannen, mycket tack vare Micks hund, Nelson, som fattar tycke för Harvey. Nelson blir som en brobyggare mellan Harvey och Mick och så smått börjar Mick både acceptera sina nya grannar och på sitt sätt respektera dem.

Men det är först efter att Harvey upptäcker och börjar undersöka Micks familjehistoria som den verkliga förändringen sker och det visar sig att det nog faktiskt går att lära gamla hundar att sitta ändå.

Även om det, som jag inledningsvis skrev, är en typisk Bali Rai-bok, där man får ungefär vad man kan förvänta sig så är boken ändå, som det brukar vara med Bali Rais lättlästa böcker, ändå väl värd sin läsning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar