tisdag 6 september 2016

Hannes hjärta Jenny

Finns t.ex. på adlibris och bokus
Man förstår direkt av titeln vad Hannes hjärta Jenny handlar om. Japp, det här är en berättelse om kärlek. Men som med de flesta kärlekshistorier så går allt inte helt smärtfritt.

Hannes och Samuel är bästisar, det har de varit sen typ alltid. Nu är det första dan efter sommarlovet, femman ska börja och av någon anledning lägger Hannes märke till Jenny. Han har ju sett Jenny innan, de går i samma klass, men nu ser han henne. Och hennes leende får hans hjärta att slå lite snabbare och lite hårdare.

Hannes kan inte sluta tänka på henne, men han vet inte hur han ska göra. Ska han våga berätta för någon? För Samuel? För Jenny?! Han vet att han aldrig kommer att våga säga nåt direkt till henne. Och sms vågar han inte skicka heller, risken att någon annan ska se vad han skrivit är alldeles för stor och tänk om den dumma autostavningen gör nåt dumt med sms:et så att det blir sjukt pinsamt! Men kanske om han skriver en lapp och ger direkt till henne? Men han har ju så dålig handstil. Hannes frågar till slut om Samuel kan skriva lappen åt honom, men Hannes vågar ändå inte gå fram till Jenny och lämna lappen själv, så han frågar om inte Samuel kan hjälpa honom med det också. Och det är klart att Samuel gör. Vad har man annars bästisar till. Det borde alltså vara en bombsäker metod. Men det visar det sig inte alls vara.

Sofia Hedman har skrivit en lagom tjock berättelse om vänskap och kärlek på mellanstadiet och om vad som kan hända när kärleken sätter vänskapen på spel. Texten är hyfsat lättläst och passar 9-11-åringar. Korrekturen är lite dålig på sina ställen, men annars så tycker jag det här är en lagom snäll bok om pirr och intriger, kärlek och känslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar