onsdag 25 januari 2017

Ihop

Länk till adlibris och bokus
Thomas Hallings serie om kärlek och pirr på mellanstadiet börjar med boken Bli ihop. Kalle som går i femman har blivit kär i klassens nya tjej, Ellen. Hon är så söt! Men Kalle vet inte hur han ens ska våga prata med henne. Leo, en av klassens populäraste killar, uppmanar Kalle att gå fram och fråga chans, men det vågar Kalle absolut inte. Så istället går Leo och frågar Ellen och Kalle kan på avstånd se hur Ellen och Leo viskar med varandra.

Den natten kan Kalle inte somna. Han måste göra nåt för att bräcka Leo, nåt som får Leo att verka töntig och samtidigt nåt som imponerar på Ellen så att hon ska börja gilla honom istället. Men det är inte världens smartaste idéer Kalle kommer på och hans taktik går så där. Katastrofen är nästan ett faktum, men just när det ser ut att vara som mörkast tänds hoppet igen. Leo och Ellen är inte alls ihop! Leo frågade ju Ellen om hon ville vara ihop med Kalle. Och gissa vad hon svarade!
Länk till adlibris och bokus

I Vara ihop fortsätter kärleken mellan Kalle och Ellen. Nu är de ett par och Kalle tycker verkligen om Ellen, men han brottas med sina känslor. För samtidigt så tycker han att det är pinsamt att vara tillsammans med en tjej och han är mycket orolig för vad de andra i klassen eller hans kompisar ska säga. Det går liksom inte att visa för Ellen hur mycket han faktiskt tycker om henne när han samtidigt vill dölja det faktum att han och Ellen är ihop.

I Ihop-serien ingår även delarna Resa ihop, Hålla ihop och Sommar ihop. Alla fem delar är lättlästa och går snabbt att läsa. Förutom kärleksdilemman och pirr så bjuds det på en stor portion humor och en hel del igenkänning för mellanstadiebarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar