torsdag 23 november 2017

Vandrande pinnar på rymmen

Länk till adlibris och bokus
Vandrande pinnar på rymmen är en lättläst berättelse om Frodo som ska få husdjur. Tillsammans med pappa, farmor och storasyster Ebba åker Frodo hem till en tant som säljer vandrande pinnar. Det är rätt långt att köra och det blir nästan som en familjeutflykt.

Frodo är jätteglad att han ska få sina vandrande pinnar, men hans pappa som tycks ha en lättare fobi för insekter är inte lika glad, men han har i alla fall gett med sig och gått med på att Frodo ska få sina husdjur.

Frodo får med sig nio vandrande pinnar på från tanten. Han har tagit med sig en låda att ha pinnarna i under resan hem, problemet är bara att han glömde ta med ett lock. Men lite plastfolie löser kvickt det problemet. Tillfälligt i alla fall, för så klart råkar de små rackarna ta sig ut ur sitt tillfälliga boende och så länge det finns vandrande pinnar lösa i bilen så vägrar Frodos pappa att köra någonstans. Några pinnar fångas snabbt in, men vandrande pinnar är små och inte så himla att lätta upptäcka, speciellt inte när det finns många skrymslen och vrår att gömma sig i.

Linda Åkerström har skrivit en humoristisk berättelse om en familj som går ifrån den konventionella normen och visar att även pappor kan vara ängsliga och att farmödrar minsann kan visa jädrar anamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar