fredag 6 december 2019

Ett annat jag

länk till adlibris och bokus
Amandas och Rasmus kompis Malin dödas i vad som ser ut att vara ett terrorattentat. Amanda och Rasmus undkommer av en ren slump. Detta är andra gången på rätt så kort tid som Amanda genom ren och skär tur klarat sig undan en hemsk olycka. Förra gången var när hennes föräldrar omkom i en bilolycka, en olycka som Amanda skulle varit med i om det inte vore för att hon strax innan bestämde sig för att inte följa med i bilen.

För att få annat att tänka på ger sig Amanda och hennes moster av på en road trip genom Europa ner till Rumänien för att hälsa på barnhemmet som den adopterade Amanda bodde på som bebis. Med följer Rasmus och det är under resan som blir de varse att varken Malin eller Amandas föräldrar dog i några olyckor. Amanda har hela tiden varit måltavla för en torped vars uppdrag är att likvidera sådana som hon, de som har kommit att kallas för referenspersoner i ett hemligt forskningsprojekt - Projekt Gemini. Utan att ha vetat om det har Amanda alltså varit med i ett forskningsprojekt från det att hon föddes. Och inte nog med det. Hon har en enäggstvilling någonstans ute i Europa.

För att kunna avslöja forskningsprojektet och rädda livet på andra så kallade referenspersoner behöver trion komma i kontakt med Amandas tvillingsyster som visar sig bo i Portugal. Samtidigt är torpeden dem hack i häl. Och hans uppdrag gäller inte längre bara Amanda nu. Amandas moster och Rasmus vet för mycket och måste också röjas ur vägen.

Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck har gjort gemensam sak och resultatet är så in i bomben spännande! Ett annat jag är en riktigt spännande och väldigt bra thriller för barn från elva-tolv år, yngre läsare än så vill jag nog inte sätta boken i händerna på eftersom detta faktiskt är en riktigt otäck historia. Dessutom förekommer det mycket våld och en hel del råa händelser i boken, vilket man bör vara beredd på. Men bladvändarspännande är det och jag ser gärna fler samarbeten mellan Lidbeck och Gerhardsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar