tisdag 27 september 2022

Förvildade

Länk till bokus och adlibris
I över ett år har flickorna på internatskolan Raxter School for Girls suttit i karantän på den lilla ön där skolan ligger. Viruset spred sig långsamt. Först blev lärarna sjuka och en efter en dog. Sen drabbades eleverna. Vissa dog medan andra drabbades av märkliga mutationer, någon fick gälar, någon annans ryggrad trängde genom huden och Hetty, bokens huvudperson blev blind på ena ögat efter sitt första anfall. Inte bara människorna drabbades. De djur som överlevt har muterat och blivit enorma bestar, ännu mer förvildade än tidigare och därför håller vaktposter skolans område under uppsikt. 

Militären har ända sen sjukdomsutbrottet försett dem med förnödenheter, men försändelserna börjar bli knappa och allt som oftast går flickorna hungriga. Och ännu mer väntar de på det botemedel som regeringen utlovat. 

När Hettys bästa vän, Byatt, försvinner väcks en kämpaglöd hos Hetty. Hon bara måste hitta Byatt! Genom att bli medlem i båtskiftet, den utvalda grupp som hämtar de förnödenheter som militären skickar, får Hetty möjlighet att lämna skolans område. På så vis får hon också kännedom om den lögn de andra flickorna på skolan lever i. 

Förvildade av Rory Power är en spännande dystopi, med en del blodiga inslag. Jag läste boken i somras och minns att jag läste den med inlevelse. Dock kommer jag inte ihåg alltför mycket av handlingen, mer än några brottstycken, nu några månader senare. Så för min del var detta mest underhållning för stunden, vilket i sig inte är så tokigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar