fredag 3 maj 2024

Alex och Corinthia

De föräldralösa syskonen Alex och Corinthia växer upp hos värdshusvärden Bödvar efter att han en dag hittade de båda barnen trötta och hungriga på trappan till hans värdshus. Trots att Bödvar frågade runt, var det ingen som kände till barnen eller varifrån de kom och efter det blev barnen Bödvars ansvar. 

En kväll kommer en främling till värdshuset. Han har en stav med en svagt glödande diamant högst upp. Mannen är en eldmagiker, en person som med hjälp av den eviga eldens magi skyddar riket Eyvandir mot onda krafter som vill förgöra landet och dess invånare. Alex känner en dragning till staven och när han råkar snudda vid diamanten högst upp är det som att en enorm kraft sköljer över honom. Med staven i sin hand förstärks Alex sinnen och den gröna diamanten ger ifrån sig ett skimrande grönt ljus som fyller hela värdshuset. 

Det visar sig att både Alex och Corinthia bär på magiska krafter. Främlingen, som presenterar sig som Galder, tar sig an barnen och bjuder med dem på sin resa till huvudstaden dit han är på väg. Han berättar att landet Eyvandir skyddas av fyra källdiamanter som skickar ut ett osynligt kraftfält som ska skydda mot det onda. Men de fyra diamanterna, som är placerade för att vaktas av Eyvandirs olika folk: skogsalverna, havsalverna, dvärgarna och människorna, har på sistone förlorat kraft. Man vet inte varför, men något måste göras åt saken innan kraftfältet blivit för svag. 

Alex och Corinthia är första delen i serien om Den eviga eldens magi, skriven av Patrik Bergström. På färden mot huvudstaden får syskonen uppleva äventyr men de får också lära känna sig själva och den uppvaknande kraft som de bär inom sig och därmed komma närmre sanningen om vem de egentligen är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar