onsdag 26 juni 2024

Berätta tre saker

Länk till adlibris och bokus
Callum Bloodworths Berätta tre saker utspelar sig under Covid-pandemin. Det råder restriktioner, besöksförbud på sjukhus och äldreboende. Folk arbetar hemifrån och det diskuteras huruvida skolor ska bedriva distansundervisning. Det här är en tid präglad av oro, rädsla och isolering. 

Liv går motvilligt med på att följa med på en fest. Liv och hela hennes familj är fortfarande tyngda av sorg efter att mamman omkommit i en bilolycka. Livs storasyster Bonnie tycker att Liv måste komma ut och träffa folk, vara som alla andra sextonåringar. Ha lite kul igen. Men just på den här festen råkar skolans populäraste kille kyssa Liv, som han misstar för sin egen flickvän. Flickvännen blir så klart asförbannad, men än värre är att killen dagen efter festen insjuknar i Covid och Liv tvingas isolera sig i sin systers lilla etta. 

Det är nu Dag dyker upp i Livs liv. Han dimper en dag ner utanför ytterdörren till lägenheten efter att ha smitit in i trappuppgången. Det klickar direkt när de börjar prata med varandra. Och Dag fortsätter komma på besök utanför dörren. Dag vill att Liv berättar tre saker som oroar henne. Och för en gång skull känner Liv att hon kan vara helt öppen och ärlig med den här främlingen. Det här blir början på ett verkligt fint distansförhållande och Dag bjuder in henne till sin krets av vänner som ses regelbundet online. Liv känner gemenskap med dem alla och mitt i sin isolerade tillvaro har Liv fått något att se fram emot för första gången på länge. Kanske därför lägger Liv inte någon större vikt vid att det är något som Dag och de andra undanhåller henne.

Det är lätt att dra paralleller till dokuserien Love is blind när man läser Berätta tre saker, det refereras till och med till serien, och en hel del stoff känns lånat från John Greens Förr eller senare exploderar jag. Det är gulligt, men det är inte vidare originellt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar