torsdag 12 september 2024

Mörker över skateparken

länk till adlibris och bokus
Tove går i sjuan och hon och kompisen Leo hänger mer eller mindre all ledig tid på Vingegårds skatepark. Snart är det skateboardjam och allt Tove önskar är att sätta en 5-0 och kanske kanske bli skate-ambassadör för skateparken. Då kanske också hennes familj kommer att ta henne och hennes skejtande på allvar. Det ligger trots allt mycket och hård träning bakom varje trick.

Men det är mycket annat som händer den här hösten. Tove och Leo blir kompis med en ny tjej på skolan, Alex, som är en grym skejtare och som skulle kunna hota Tove i skate-jammen. Värre är att Leos pappa har planer på att ta över skateparken och istället bygga en hockeyrink. Men mest uppseendeväckande av allt är att Acke Hammar rymmer från fängelset. Acke Hammar anlade en gång i tiden skateparken och det är tack vare honom Vingegård har sin skate-kultur. Men Acke drogs med ekonomiska problem, vilket slutade med att han rånade en juvelbutik och åkte fast. Bytet från rånet återfanns dock aldrig.

Händelseutvecklingen skruvas upp flera nivåer när ett mord vid en av skateparkens ramper inträffar och Tove och hennes kompisar blir oundvikligen indragna. 

Mörker över skateparken har en väldigt spännande deckarintrig. Tyvärr tar det ett tag innan spänningen drar igång och innan mordhistorien tar fart så blir detta mest en bok för den redan insatte skejtaren. Här är många uttryck, tricks, som en som inte skejtar har svårt att se framför sig och för min del blir det något av ett hinder i läsningen. Men trots det så är Eva Apelqvists deckare ändå spännande, men jag tror som sagt att en skejtare har mer att hämta från boken än vad jag själv hade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar