torsdag 29 september 2011

Rum 213

Ingelin Angerborn har utkommit med ännu en mysrysare till bok, Rum 213. Evelina åker på sommarkollo till Björkuddens kollo. Hon får dela rum med Meja och Bea. När kolloledaren frågar på skämt om tjejerna är vidskepliga, eftersom de kommer att få sova i rum 213, kommer Evelina ihåg bilen som hon såg på vägen till kollot. Bilens registstreringsnummer var just RUM 213, men Evelina bestämmer sig för att det helt enkelt bara måste ha varit ett mycket egendomligt sammanträffande.

Tjejerna kommer överens från första början och med mycket fniss och spänning beslutar de sig för att busa med killarna de spanat in. Men rätt så snart över går den förväntansfulla glada stämningen till obehag och osäkerhet när värdefulla saker börjar försvinna från tjejerna i rummet och de tysta anklagelserna gentemot varandra hänger som spöken över rummet. Men frågan är om det verkligen är någon i rummet som kan ha tagit sakerna, eller ens någon på kollot? Det är nämligen fler märkliga saker som sker i rum 213. Till exempel så vaknar Bea flera nätter av mardrömmar om natten och är säker på att hon har sett en flicka sitta på Elviras sängkant. Kan flickan vara samma flicka som påstås ha dött på kollot för flera år sedan? Och varför upplever Elvira fler och fler märkliga sammanträffanden?

Rum 213 är en spännande blandning av sommarhärligheter, mystik och ruggiga historier. Jag gillar den ödesmättade inledningen som skvallrar om hemskheter längre fram i boken och som bidrar till den mysrysliga stämningen boken igenom. Texten är luftig och läsvänlig och ett extra plus måste jag ge till den snygga layouten och det mycket passande bokomslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar