söndag 20 november 2011

Riggad

För Blake, Holton City Colts främste målskytt, finns inget viktigare än fotbollen. Riggad av Sophie McKenzie tar sin början när Blake och polaren Dan bryter sig in på den nya fotbollsarenan. De vet att de begår ett brott och att de inte får lov att vara där, men de ska bara testa den nya planen och sätta några skott.

Givetvis blir Blake och Dan upptäckta och tvingas fly. I tumultet som uppstår kommer de två vännerna bort från varandra och Blake blir av en händelse vittne till ett samtal mellan två män. Det framkommer att en av männen, Mr Vilman har stora skulder, men planerar att förskingra pengar från den nya stadions konto. När det avslöjas att Blake hört männens samtal får han ett erbjudande för att inte avslöja Mr Vilman. Om Blake mot en summa pengar avsiktligt ser till så att Holton City Colts förlorar nästa match och därmed inte tar sig till final, så kommer Mr Vilman att lämna honom i fred. Summan som Blake erbjuds är precis den summa som behövs för att Blake ska kunna hjälpa sin mamma med att betala hyran som de ligger efter med. Blake står inför ett stort dilemma: kan han svika laget för att hjälpa sin mamma?

Jag tycker Riggad är en av de mer lyckade lättlästa böckerna. Den har en fängslande story, ett bra driv i sin berättelse och Sophie McKenzie lyckas presentera bokens huvudperson väl trots begränsat antal sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar