torsdag 29 december 2011

Den perfekta julläsningen

En äkta feel good-bok! Perfekt julledighetsläsning! Jag hade inte kunnat välja en bättre bok än Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan att läsa under julen.

Lily och Dash har av olika omständigheter blivit lämnade ensamma i New York över julen. Lily kan inte tänka sig något värre medan Dash ser fram emot att slippa det vanliga ståhejet kring julfirandet. I ett försök att sysselsätta Lily under julen, och kanske också finna henne en lämplig kille, har hennes bror placerat ut en röd anteckningsbok i Lilys favoritbokhandel. Anteckningsboken innehåller ledtrådar och utmaningar som ska genomföras av den som vågar läsa vidare. Dash hittar den röda anteckningsboken instucken mellan de bekanta bokryggarna i sin favoritbokaffär. Självklart antar han utmaningarna, den här leken vill han gärna vara med på.

Under dagarna före och efter jul lär Dash och Lily känna varandra genom att skriva i anteckningsboken och sedan skicka den vidare tillsammans med ytterligare utmaningar. Nyfikenheten på den andre växer sig större, men kommer förhoppningarna att infrias när och om de väl träffas på riktigt?

I vartannat kapitel får man följa Dash och Lily. Det är roligt, underfundigt och det blir, som alltid när Rachel Cohn och David Levithan samarbetar, en ljuvlig kärlekshistoria med New York som kuliss. Detta är sann läsglädje och jag är säker på att jag kommer att läsa om Dash och Lilys utmaningsbok nästa jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar