söndag 22 april 2012

Pojkenböckerna


Ulf Starks kapitelböcker om Ulf är både charmiga och roliga och innehåller fina illustrationer av Markus Majaluoma.

Mirakelpojken är den första boken om sexårige Ulf som lätt går vilse och som är för liten för att hänga med storebrorsan och hans kompisar. I Mirakelpojken ska Ulfs bror Janne och hans kompisar heja på cykelloppet som går genom stan men Ulf har lovat mamma och pappa att inte gå utanför tomten eftersom han bara går vilse då. Men de har ju inte sagt något om att lämna tomten på cykel. Ulf som drömmer om att bli en superhjälte susar fram på sin cykel och hör publikens jubel när han hamnar mitt i det stora cykelloppet.

I Krutpojken är Ulf och hälsar på farmor och farfar. Farfar tycker inte att det är något krut i Ulf och bestämmer att Ulf ska hjälpa till och göra nytta istället för att jaga insekter. Ulf blir farfars slav och får hugga i både här och där. Som tur är kommer morfar som är emot slaveri och köper loss Ulf för en femma. Krutpojken slutar med att morfar och Ulf lär farfar en läxa, kan man bara hjälpas åt så blir det tid över för mycket mer.

De andra böckerna som kommit ut om Ulf heter Pusspojken, Varulvspojken och Detektivpojken och är även de trevliga och charmiga läsa-själv-böcker för de yngsta skolbarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar