tisdag 5 februari 2013

Spelet

Bali Rai är en författare som jag gillar mycket. Rasism, kulturkrockar och förortsliv är vanligt förekommande ingredientser i hans böcker, som ganska ofta också har en allvarlig underton. Spelet är dock av den lättsammare karaktären. 

Harj är en vanlig tonårskille. Enligt hans polare saknar han flyt, framför allt med tjejer, och därför blir alla förvånade när han börjar dejta Neeta, en av skolans coolaste tjejer. När sen Kelly, en av stans snyggaste tjejer, frågar efter Harjs telefonnummer, så tänker han att varför inte! Och plötsligt har Harj två tjejer att dribbla med! Kelly går som tur är inte på samma skola som Harj och Neeta, så Harj räknar med att risken för att tjejerna ska få kännedom om varandra är minimal. Han inser i och för sig att han så småningom måste välja en av tjejerna, men just nu känner han sig som en kung och spelet med tjejerna blir till en utmaning.

Det går faktiskt smidigare än förväntat, även om Harj måste töja lite på sanningen titt som tätt. Men bubblan måste ju spricka förr eller senare.

På Alla hjärtans dag väljer Harj att gå på fest med Neeta. Till Kelly säger han att han måste ta hand om sin nydumpade syrra och därför inte kan tillbringa Alla hjärtans dag med henne, vilket bara får Kelly att tycka att Harj är världens mest omtänksamma kille. Men givetvis dyker Kelly upp på festen och det blir minst sagt besvärligt för Harj. Neetas bror, Mitesh, som också är på festen, får nys om saken och hotar Harj med både det ena och det andra. Fram tills nu har Spelet mest varit en rolig och underhållande berättelse, men i och med Miteshs inblandning blir det obehagligt tydligt hur illa ställt det är med Harjs syn på tjejer. Frånsett detta, och ett lite för bra slut i mitt tycke (Harj lär sig förvisso en läxa, men jag hade gärna sett honom lida lite mer), så lyckas som vanligt Bali Rai få ihop en rapp och välkomponerad berättelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar