lördag 24 augusti 2013

Omläsningsunnis

Insurgent hos adlibris eller bokus
Efter att ha läst Veronica Roths Divergent så kunde jag inte hålla mig tills del två, Insurgent kom ut på svenska, utan var verkligen tvungen att kasta mig över boken på engelska. Det här var nån gång i våras och nu längtar jag istället på del tre, Allegiant, som ska komma i oktober. Men nu har ju Insurgent precis kommit ut på svenska, och jag hade turen att få ett recensionsex från förlaget, och av den anledningen tänkte jag att jag kunde få unna mig lite omläsning.

Jag hade liksom tänkt att jag skulle läsa lite grand, ett kapitel då och då, vid sidan om alla andra böcker som jag har mer brådis med att läsa på grund av jobb. Men se det gick inte. Insurgent är precis lika oemotståndlig i svensk översättning och jag har inte många sidor kvar av boken nu. Jag fångas än en gång av Roths höga tempo och driv (det händer ofantligt mycket i del två!), av kemin mellan Tris och Four och jag stör mig fortfarande på Tris envetna envishet samtidigt som jag ändå tycker om henne.

Jag tänkte inte att jag skulle skriva ännu en recension av Insurgent, men läs gärna vad jag tyckte efter att ha läst den engelska utgåvan.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

 1. Fast jag tror att den 3e inte kommer förräns NÄSTA höst enligt mailkontakt med modernista....
  kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja översättningen dröjer kanske, men så länge kan inte jag vänta. Allegiant kommer ut på originalspråk 22 oktober!
   http://veronicarothbooks.blogspot.se/

   Radera