tisdag 14 januari 2014

Bloodline

Köp den hos adlibris eller bokus
Det är lördag, en av årets varmaste sommardagar, och femtonårige Finbar är och hälsar på sin pappa som bor tillsammans med Finbars farfar och Grag, Finbars farfarsfar. Precis som dessa herrar alltid brukar göra när de umgås, så sitter de och kollar på tv när plötsligt en tjej i svarta kläder och mc-hjälm kommer inrusande i deras vardagsrum och börjar vifta med en pistol. Tjejen kan vara något år äldre än Finbar och Finbar och hans familj är övertygade om att den här tjejen tänker råna dem. Men så fort de hör polisen utanför som i megafon uppmanar tjejen att komma ut, så förstår de att hon redan hunnit med det här med att råna någon. Det visar sig mycket riktigt att tjejen rånat en affär, men nånting gick snett när hon försökte fly med bytet och därför har hon nu råkat hamna i Finbars farfars vardagsrum.

Nu börjar ett rävspel. Varken Finbars pappa eller farfar är precis något Guds bästa barn. De kan tänka sig att gå med på att hjälpa den här tjejen mot en summa av hennes rånbyte. Men kan tjejen lita på de här männen? Och kan männen lita på tjejen?

Kevin Brooks Bloodline är humoristiskt skruvad och småspännande, skriven på lättläst engelska som passar bra för högstadiet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar