tisdag 29 april 2014

Komma undan

finns på adlibris eller bokus
Anne Cassidy är en fena på att skapa spännande psykologiska thrillers. Komma undan är en lättläst variant, måhända inte lika spännande som hennes tjockare romaner, men har likväl en psykologiskt intressant handling.

Mark och Kate var ett par fram till för ett par veckor sen då Kate gjorde slut. Men nu verkar det som att hon har ångrat sig och vill att de två ska bli ett par igen. Mark och Kate stämmer träff på en nattklubb och Marks alla förhoppningar infrias. Kvällen blir perfekt - ända tills det är dags att sticka hem. Med bara nån sekunds marginal missar Mark och Kate sista bussen hem. Ute faller snön, det är isande kallt och det finns ingen de kan ringa och be om skjuts. Mark "lånar" en bil från en parkering att köra hem i. Hellre det än att frysa ihjäl.

Men det är mörka vägar och väglaget är halt och när ett rådjur dyker upp i strålkastarljuset hinner Mark inte väja. Kate, vars bilbälte krånglat, slungas ut genom vindrutan. Mark vet inte vad han ska ta sig till. Han vet att han borde ringa en ambulans, men kan inte förmå sig att göra det, han har ju trots allt stulit bilen de körde i - och dessutom kvaddat den nu. Så istället lämnar han Kate i snön. Det finns ändå inget han kan göra för henne, så vitt han kan se är redan allt hopp ute.

I drömmarna plågar Kate Mark, han drömmer hur han får sms från henne där hon anklagar honom för att ha övergett henne. Drömmarna känns kusligt verkliga. Är det verkligen bara drömmar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar