måndag 5 maj 2014

Nikki #2

Se mer på adlibris eller bokus
Första boken om Nikki, Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv har lånats ut flitigt på mitt lilla skolbibliotek - (mest av tjejer, men en och annan kille har hittat den också, vilket gläder mig, för jag trodde det rosa tjejiga omslaget skulle verka avskräckande) och när nu andra boken, Nikkis dagbok #2 - berättelser från en (inte så) populär partytjej, kom ut hade jag en lååång reservationskö redan innan jag hunnit köpa in boken.

Nikkis andra dagbok fortsätter direkt där den första slutade. Men man behöver inte känna att man måste ha läst den första dagboken för att hänga med. Efter att Nikki vunnit en konsttävling i skolan är hon än mer hatad av skolans absolut populäraste tjej, MacKenzie. Halloween närmar sig och MacKenzie ansvarar för skolans årliga Halloweenfesten, men MacKenzie hoppar plötsligt av sitt uppdrag och lämpar helt enkelt över festkommittéordförandeskapet på Nikki - med förhoppningen att festen ska bli ett enda stort fiasko.

Nikki har tack och lov stöd av sina bästisar Zoey och Chloe och festen verkar inte alls behöva bli det där fiaskot som MacKenzie hoppas på. Men dessvärre för Nikki rusar hennes eget liv mot ett alldeles uppenbart kaos. Nikki vill ju så gärna ställa upp, hjälpa till och vara en schysst kompis, men det är inte alltid det går att göra allt och vara på samma ställe på en och samma gång. Och hur hon än gör kommer någon i hennes närhet att bli besviken.

Rachel Renée Russell underhåller med både text och illustrationer. Tonen är lättsam, ibland dråplig och ibland så där fantastiskt tonårs-världsavgörande-katastrofal. Livet kan liksom inte bli mer pinsamt och komplicerat än när man går i middle school!

Tack till Modernista för recensionsexet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar