lördag 30 augusti 2014

Krigslist

Finns både hos adlibris och bokus
Robert Swindells Krigslist är en typisk Argasso-bok; lättläst, koncis och med driv i berättelsen. Året är 1941 och andra världskriget rasar i Europa. Även ute på den engelska landsbygden märker man av kriget med ransoneringar och luftanfallsövningar.

Trettonårige Dan drömmer om att få åka till fronten och kämpa för sitt land, men istället för att slåss mot fienden måste han slita i trädgårdslandet på godset Winton Hall. Där jobbar han extra för trädgårdsmästaren och varje shilling han tjänar är värdefull inkomst för honom och hans mor sedan hans far omkommit i kriget.

En dag upptäcker Dan att allt inte står rätt till på godset. Det verkar som att generalen som huserar där har något att dölja. Varför får till exempel hemvärnet inte öva på hans mark och varför går så många lakan åt när det bara är generalen som bor på godset? Dan bestämmer sig för att själv undersöka vad det är som försiggår på godset.

Jag tyckte det gick lite väl snabbt att läsa Krigslist, och tyckte i ärlighetens namn inte att spänningen var speciellt rafflande. Det finns såväl mer spännande Argasso-böcker som bättre Robert Swindell-böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar