onsdag 22 oktober 2014

Skolans nya kändis

Finns t.ex. på adlibris och bokus
Ben MacBeans första dag i nya skolan blir inte alls så tokig som han först hade tänkt sig. Det är aldrig kul att börja en ny skola där man inte känner någon, och ännu värre att börja på vårterminen när många redan hunnit skaffa kompisar. Men när Ben sitter utanför rektorsexpeditionen så är det en ursnygg tjej som börjar snacka med honom, kallar honom snygging och ler sött. Och Ben, som tidigare burit glasögon, men nu börjat med linser, tänker att han borde ha kastat de där glasögonen för längesen - de nya linserna verkar ha gjort honom till värsta tjejmagneten ju!

Under lunchen dyker samma tjej på honom igen, och nu börjar Ben förstå varför hon verkar så intresserad. Ben har nämligen alltid varit väldigt lik en tv-kändis som heter Ben Moore och nu, utan glasögonen, så är han ännu mer lik. Ben, som njuter av all den nya uppmärksamheten, tänker i ett stilla ögonblick att det väl inte kan skada att spela med lite grand. Men det visar sig bli ett beslut som han verkligen kommer att få ångra.

Skolans nya kändis av Pete Johnson har en underhållande intrig och är samtidigt väldigt lättläst. Jag gillar omslaget, så därför tycker jag det är himla synd att man valt att ha kvar de något töntiga illustrationer som nu drar ner helhetsintrycket och ger boken en barnsligare känsla. Översättningen är inte heller superbra, men, som sagt, det är en underhållande bok, vars berättelse man helt klart vill läsa ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar