söndag 14 december 2014

8 saker du aldrig skulle våga

Finns på bokus eller adlibris tex
Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg har med all sannolikhet haft askul ihop när de tillsammans plockat fram sina gamla tonårsjag och skrivit 8 saker du aldrig skulle våga. Och stundom är det också askul att läsa vad de åstadkommit.

Jamila, Vick, Lisa och Kay är fyra tjejer som sista terminen i nian sluter en pakt. De skriver ett manifest och kommer överens om att de ska ses en gång i veckan och ge varandra varsin utmaning som ska genomföras till nästa gång de ses. Oavsett hur pinsamt, obekvämt eller skämmigt det kan bli. Allt ska redovisas och alla måste vara ärliga. Vi snackar alltså om utmaningar av kalibern skämmigt deluxe; såsom att skriva en sexnovell på nationella provet i svenska, köpa sexiga underkläder och sno kalsongerna av skolans snyggaste kille.


Jag var rätt sugen på att läsa 8 saker du aldrig skulle våga redan innan, men när en tjej på högstadiet lämnade tillbaka boken med orden SKIIIIIITBRA, då blev jag ännu mer taggad på att läsa. Och det börjar verkligen jätteroligt, utmaningen där Jamila ska köpa kondomer på Ica är till exempel vansinnigt rolig, men jag tröttnar faktiskt lite när ALLT handlar om sex, sexigt och/eller perverst. 8 saker är underhållande och visst är det kul att läsa en sådan här lättsam historia emellanåt, men det hade kunnat bli ännu bättre om inte alla var sådana stereotyper och om inte alla problem löst sig så lättvindigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar