måndag 16 februari 2015

Ring, så spökar vi!

Finns på adlibris och bokus
Det pampiga slottet Heltonsholm i norra England har i flera generationer tillhört släkten Snodde-Brittle. Fingal Snodde-Brittle och hans syster Frida är just på väg att flytta in på slottet efter att deras släkting avlidit och ser fram emot att nu få residera på det anrika släktgodset, när det visar sig att den rättmätige arvingen till slottet är en föräldralös pojke vid namn Oliver.

Fingal och Frida får helt enkelt ta ett steg tillbaka igen och se hur deras chans till att bli slottsherrar går om intet. Men det finns kanske ett sätt för dem att ta över Heltonsholm ändå. När Fingal Snodde-Brittle får höra talas om adoptionsförmedlingen för hemlösa spöken föds idén om hur han på ett relativt enkelt vis kan röja undan sin unga släkting genom att skrämma livet ur honom!

Fingal Snodde-Brittle ber om att få adoptera de ruskigaste, allra förfärligaste gastarna till Heltonsholm. Och turligt nog så har förmedlingen en hel spökfamilj, de vidriga Skrän-gastarna, som visat sig vara ovanligt svårplacerade. Men syskonen Snodde-Brittles planer går inte helt och hållet som de tänkt sig. Och spökena som placerats på Heltonsholm vill gärna själva vara med och bestämma vem det ska spökas för.

Det går inte att värja sig för Eva Ibbotsons berättarglädje i Ring, så spökar vi!. Det är fart och fläkt, humor och gräsligheter om vartannat. Det går inte att förutse exakt vad som ska ske i berättelsen, men man kan åtminstone förvissa sig om att att det aldrig blir helt och hållet otäckt och att det goda såklart segrar i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar