måndag 27 april 2015

Fegast i hela världen

Köp den på adlibris eller bokus
Lydia går på dans varje torsdag. Att dansa är det bästa hon vet. När hon går till dansen på kvällen är det fortfarande ljust ute, men när det är dags att gå hem har det blivit mörkt och det är lite jobbigt för Lydia är nämligen mörkrädd. Hon skulle helst vilja ha sällskap med sin bästis Emma, men Emma går inte på dans. Istället spelar hon handboll på torsdagar.

Lydia känner sig jättefeg. För hon är inte bara rädd för mörker, hon blir rädd för nästan allt och hennes storebror älskar att skrämma henne. Emma däremot är aldrig rädd. Tänk om Lydia kunde vara lite modigare. Som Emma.

En kväll när Lydia ska gå hem från dansen hör hon hur något dunsar bakom henne. Tänk om någon följer efter henne? Eller ännu värre - tänk om det är ett spöke!

Fegast i hela världen är skriven av Gull Åkerblom och är en fin berättelse om rädslor och mod. Boken är lättläst och passar de som börjat komma igång med sin läsning. Jag gillar också de mangainspirerade illustrationerna av Sissel Gustafsson, och det tror jag många som läser den här boken också kommer att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar