söndag 26 april 2015

Liebster Award

Jag har blivit taggad av Carolina på Carolina läser... att delta i Liebster Award!

Reglerna är:
- länka tillbaka till personen som nominerade dig
- svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
- nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare och ge dem 11 frågor

Jag gillar enkäter, gillar mycket dessutom. Men att tvingas nominera 11 andra bloggar får jag bara kedjebrevsvibbar av, så därför kommer jag inte att genomföra sista punkten ovan. Sorry... Not in the mood right now. Men svara på frågor vill jag, så here goes:

1. Vad läser du nu?
Just nu läser jag första delen i Rick Riordans nya serie Kanekrönikan, nämligen Den röda pyramiden. Och det går tyvärr segare än vad jag förväntade mig...

2. Vad läser du härnäst?
Har en liten hög vid min säng att jobba mig igenom, men den jag är mest sugen på just nu är nog Robert Arthur och Demonprofessorn av Charles Gilman. Tänkte jag skulle få förstatjing innan jag ställer den på nya-böcker-skylten i mitt bibliotek och sen kanske inte får chans att låna och läsa på några månader.

3. Varför sitter du här och bloggar när du kunde suttit och läst en bok? 
Öööh... tja... Behövde en paus från Kanekrönikan. Klarar inte av att läsa den i ett sträck, så det passar bra med en liten bloggpaus.

4. Jag är tv-analfabet. Vilken tv-serie tror du ändå kunde lyckas med konststycket att få mig att se minst en hel säsong?
Med tanke på din hängivenhet till fantasygenren så kanske du skulle uppskatta Game of thrones (Jag somStolthet och fördom från 1995, den med Colin Firth som Mr Darcy. Men har en aning om att du redan har sett den...
INTE är ett hängivet fantasyfan har slukat serien med hull och hår!) Men du har väl redan läst böckerna och kommer förmodligen att såga HBO's tolkning längs med fotknölarna så då tipsar jag om

5. Är du ljudbokslyssnare? Har du någon favorituppläsare?
Ljudböcker blir det nästan uteslutande på sommaren när jag istället för att åka buss till jobbet försöker vara duktig och cykla istället. Min favorit är utan tvekan Helge Skoog! Framför allt när han läser Doktor Proktor. Fantastiskt!

6. Vilka Cheez-Doodles är godast?

Krokar! Eller bågar, som jag ju faktiskt säger. Inte tramsigheter som hjärtan och stjärnor och sånt.

7. Har du gett någon en bok i present, men själv läst den före personen du gav den åt? (och vilken bok var det?) 
Det har jag! Jag har för mig att Boktjuven har blivit present till minst två olika personer eftersom jag så gärna ville dela med mig av min läsupplevelse.

8. Om du sitter och läser och känner att nej, nej, nu håller jag på att somna, och jag vill inte slösa bort min dyrbara lästid med att sova i läsfåtöljen - vad gör du då??

Hämtar snacks!

9. Varför är inte den här boken skriven än? Du längtar ju efter den?
Jandy Nelson får gärna rappa på med att skriva ännu en roman. Eller Shaun Tan. Eller Vilja-Tuulia Huotarinen. Eller David Levithan. Eller... Ja, alltså ingen speciell typ av bok som jag längtar efter, snarare att jag längtar efter nya alster från några av mina favvoförfattare.

10. Var i hemmet ligger din (eller dina...) att-läsa-högar?Bredvid sängen! Eller snarare under sängbordet. Och lästa böcker hamnar i en hög på nattduksbordet. (Får jag en guldstjärna nu, Carolina?).


11. Finns det någon bok som du läste om, direkt efter att du hade läst ut den första gången? (menar verkligen gick från sista sidan till första utan att ens fundera över det kloka i detta) 
Oh ja! Jag blev så bländad och tagen av Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen (plus att jag behövde kolla om jag förstått den, vilket jag fortfarande inte vet om jag gjort.) att jag verkligen VAR TVUNGEN att läsa en gång till. Bums!

2 kommentarer:

  1. Klart du får guldstjärna för fotot på bokhögen!
    Jag gav faktiskt upp läsningen av Den röda pyramiden...
    Och du gav mig bra tv-serietips! Så bra att jag faktiskt redan sett dem. Pride and Prejudice typ hundra gånger. GoT är jag iofs intte färdig med, har fastnat någonstans på tredje säsongen tror jag, ch precis som du trodde gillar jag böckerna mer :)

    SvaraRadera
  2. Haha, bra tips, men inget nytt precis. Tyvärr klämmer jag också fler böcker än tv-serier, så några andra tips har jag dessvärre inte.

    SvaraRadera