torsdag 16 april 2015

Fröken spöke

Finns t.ex. hos adlibris och bokus
Ebba och Ivars klasslärare är sjuk och därför ska de ha vikarie i en hel månad. Rektorn uppmanar klassen att vara snäll mot den nya vikarien, men klassen märker direkt att fröken Sparre in är som alla andra lärare. För det första är hon lång, smal och blek. Hennes händer är iskalla och hon går klädd i svarta långa klänningar. Fröken Sparre visar sig gilla blod och kroppar - att undervisa om, alltså, och solsken undviker hon helst - det ger henne huvudvärk. Påstår hon. Och så är det precis som att hon kan läsa andras tankar!

Ebba och Ivar funderar på om deras nya fröken kan vara ett spöke eller kanske till och med en vampyr.  För att ta reda på detta börjar de samla bevis mot fröken Sparre. Det ultimata testet blir att smuggla ner en vitlök i hennes väska.

Fröken spöke är Kerstin Lundberg Hahns första lättlästa bok. Det är en småmysig och rolig rysare med ett inte helt självklart slut.

Detta är första boken i en enligt Nypon förlag "ny rysligt rolig serie". Huruvida vi får träffa mer av fröken Sparre eller om det är tvillingarna Ebba och Ivar vi möter igen i nästa del av serien återstår dock att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar