lördag 30 april 2016

Bakom linjen

Finns bl.a. på adlibris eller bokus
Bakom linjen är en ovanligt tjock Argassobok, vilket är välkommet då Argassos lättlästa böcker oftast håller god kvalitet men samtidigt är försvinnande korta. Här är alltså något för den som vill ha nåt lättläst men ändå lite mer bok att bita i.

När Tom Palmer fick höra om fotbollsspelaren Jack Cocks liv så tyckte han att det var en historia som han gärna ville berätta om. Jack Cock har precis inlett sin karriär som professionell fotbollsspelare 1914 när första världskriget bryter ut på riktigt. Efter en del övervägande beslutar sig Jack för att frivilligt ta värvning (professionella fotbollsspelare tycks vid denna tid ha varit undantagna allmän värvning). Han hamnar i fotbollsbataljonen som består av flera professionella spelare och så småningom skickas Jack till fronten i Frankrike där det hårda livet i skyttegravarna med lera och död ibland bryts av fotbollsturneringar eftersom armén vill att soldaterna ska få annat att tänka på. Det är en bisarr och hård tid där fotbollen är en få höjdpunkter som kan få soldaterna att känna sig mer som människor än brickor i ett krigsspel.

Fotboll och krig är alltså nyckelorden för Bakom linjen. Lite väl mycket fotboll för min del faktiskt och här är många namn att hålla reda på, men tack och lov finns ett persongalleri i början. Men Bakom linjen är en spännande historia med verklighetsförankring som lockar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar