torsdag 16 juni 2016

Röda spår

Läs mer på adlibris eller bokus
Sommarlovet har precis börjat, men för Samuels del är förväntningarna inte så höga. Kompisen Milo ska på seglarsemester och han får bara ta med sig en kompis och då väljer han Felix istället. Så Samuel känner sig lite ensam och övergiven. Och eftersom hans mamma ska jobba hela sommaren så blir det ingen semester.

Men så får Samuel syn på en lapp på anslagstavlan på Konsum. Det är någon som ska hyra ut en stuga och Samuel lyckas övertala sin pappa att de två ska hyra stugan, så kan kanske mamma komma ut över helgerna.

Stugan är ett gammalt stenhus alldeles vid skogen. För nästan hundra år sedan bodde här en konstnär med sin dotter, men när dottern försvann lämnade konstnären huset med nyckeln i dörren och nu står huset tomt sedan flera år tillbaka.

Samuel och hans pappa gör sig hemmastadda i stugan men Samuel börjar rätt så snart lägger han märke till att allt inte står rätt till i huset. Han hör röster, dörrar slås igen och gungstolen gungar utan att någon sitter i den och i ett av fönsterna anar han ett blekt ansikte.

Katarina Genars Röda spår är hennes mest spökliga historia så här långt. Med klassiska spökhistorieingredienser byggs stämningen och mystiken upp. Det här är en härlig sommarmysrysare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar