torsdag 16 juni 2016

Silvervinges hemlighet

Katarina Genar är en populär mysrysarförfattare som skriver lagom tjocka böcker för 8-10-åringar. Hemligheter, mystik och lite småkusligheter är några återkommande ingredienser i hennes berättelser.
Länk till adlibris och bokus

Silvervinges hemlighet är en riktig höstlovsbok som lämpar sig väl för gråa regniga dagar. Erik har höstlov men hans mamma måste jobba och för att de ska få tillbringa åtminstone lite mer tid tillsammans så får Erik och kompisen Alva och hennes hund Lufsen följa med Eriks mamma när hon ska ut på ett jobb. Eriks mamma är reporter och ska göra ett reportage på ett gammalt slott en bit utanför stan.

Slottet tillhörde en gång familjen Silvervinge, men nu finns ingen i släkten kvar och slottet har gått i arv till traktens museum. Museiintendenten visar runt på slottet, men plötsligt blir Lufsen som tokig, han skäller, hoppar och krafsar på dörren till ett låst rum så Erik erbjuder sig att gå ut med Lufsen. I slottsträdgården utanför dras Erik till ett melodiskt ljud och snart uppenbarar sig ett gammalt lusthus i den övervuxna trädgården.

Tyvärr hinner Erik inte undersöka lusthuset för snart måste de åka tillbaka. Men dagen därpå bestämmer Erik och Alva att de ska ta bussen ut till slottet och undersöka lusthuset. Och där gör de en spännande upptäckt. Under en lös golvplanka hittar de ett skrin med gamla sirligt handskrivna brev. En förbjuden kärlekshistoria avslöjas och Erik och Alva är plötsligt en väl bevarad hemlighet på spåren, en hemlighet som dessutom har stor betydelse för Erik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar