måndag 17 oktober 2016

Dataspelet

Länk till adlibris och bokus
Dataspelet av Petrus Dahlin ingår i Bonnier Carlsens serie Lätt och läskigt. För säkerhets skull har man dessutom skrivit "Läs på egen risk!" över bokens utsida. Men det är en rätt oskyldig berättelse som läsaren möts av. Åtminstone verkar det så inledningsvis, för slutet är minsann inte det minsta oskyldigt.

Dataspelet handlar om Ville, som väl är i lågstadieåldern, och som är ensam hemma. Då passar han på att smyga in i sin storebrors rum för att spela dataspelet Ansiktet som egentligen har en åldersgräns på femton år. Ansiktet visar sig vara ett läskigare spel än vad Ville kunnat tro och även om han sen skryter i skolan för sina kompisar om att han spelat Ansiktet så plågas han av mardrömmar. Mardrömmarna blir bara värre och värre och snart ser Ville det läskiga ansiktet från  Ansiktet överallt.

Till slut berättar Ville för sin mamma att han spelat Ansiktet och hur dåligt han mått efter det. Hon tröstar Ville och säger att det bara är hans dåliga samvete som spökar och Ville mår bättre efter detta. Men mardrömmarna försvinner inte för det. Istället tycks de verkligare än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar