tisdag 18 oktober 2016

Supernova #4

Länk till adlibris och bokus
Glassväder och tre borttappade hundar är fjärde boken om Supernova, vardagssuperhjälten i Bjärred, som Åsa Öhnell skriver om.

Det är sommar och sol, bästa glassvädret, och Märta och Supernova är på Bjärreds centrum för att utföra hjältedåd. De ska hjälpa gubben Holgersson att köpa skorpor och mjölk till fikat. Som tack har Holgersson lovat att de ska få köpa varsin glass för besväret. Medan tjejerna slickar i sig sina smältande glassar läser de på anslagstavlan som finns utanför affären. De hittar en lapp om en bortsprungen hund - ett uppdrag för superhjältar som dessutom kräver mer hjältemod än att gå till affären och köpa mjölk och skorpor.

Utanför affären träffar tjejerna på Dante och Nisse. De vill också vara med och utföra hjältedåd och självklart får de hjälpa till att leta. Bjärred är ju stort, så nog kan det behövas lite hjälp med att hitta den bortsprungna jycken.

De fyra barnen ger sig av åt olika håll för att leta efter hunden. Och de visar sig ha tur i sitt sökande. Men samtidigt dyker det upp fler lappar om försvunna hundar på anslagstavlan. Det är väl inte så att det går en hundtjuv lös?

I Glassväder och tre bortsprungna hundar träffar vi samma charmiga karaktärer som i de andra Supernovaböckerna. Handlingen är vardagsnära men med en humoristisk knorr som gör de här böckerna så väldigt trevliga att läsa. Sen ska jag ju inte sticka under stol med att jag dessutom har Bjärredsrötter, vilket gör läsningen ännu roligare för mig som känner igen mycket från miljöerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar