onsdag 24 maj 2017

Sommarlovet

Länk till bokus och adlibris
Sommarlovet har börjat! Magister Sakarias har meddelat att han inte vill se sina elever på två månader. Men vad ska Mattis, Jakob och Egon göra nu då? När magistern är borta så finns det ingen som kan berätta spännande historier för dem. Det är magister Sakarias systers fel alltihop, för det är henne magistern ska till. Systern är säkert en sur gammal tant, tänker Jakob och Mattis, och så ritar den en sur gammal tant på muren.

Svineri att klottra så på muren, tycker två tanter som råkar gå förbi lite senare. Pojkarna hör tanterna, och de vill så klart inte hamna i trubbel för att ha klottrat så de instämmer i tanternas klagomål. Tanterna tycker då istället att pojkarna är så trevliga och söta och vips har de tre kompisarna tjänat ihop till sin första glass. Några höns och bildäck senare har killarna fått ihop till ytterligare glasspengar. Vem hade kunnat ana att man kunde tjäna pengar på en massa bus!

Sommarlovet av Ole Lund Kirkegaard är en skön och rolig sommarbok som nu getts ut för första gången på svenska. Och precis som Kirkegaards andra historier är den helt utan moralkakor. De fyra kapitlen spänner över drygt 40 sidor och är en lagom lång och lättläst bok för barn i lågstadieåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar