fredag 18 augusti 2017

Anrop från inre rymden

Länk till adlibris och bokus
Elin Nilssons Anrop från inre rymden består av åtta noveller och handlar om vitt skilda saker som vänskap, kärlek, familj och tar upp glädjeämnen, sorg, ilska och många andra känslor som kan vara förvirrande, tydliga, angenäma eller jobbiga.

Varje novell har olika huvudpersoner men alla är skrivna ur ett jagperspektiv, vilket ger en hög närvarokänsla. Det är i mångt och mycket vardagssituationer som lyfts fram, nästan som att vi får en ögonblicksbild ur huvudpersonernas liv. Och gemensamt för novellerna är att de tar upp mycket av huvudpersonens inre tankar och grubblerier. Det handlar om killen man är kär i som man vet redan har en flickvän, bästisen som slutat höra av sig, syskonet som är annorlunda.

Jag tänker att novellerna passar utmärkt från tolv år cirka, då när man är på väg in i tonåren, då när enkla saker inte längre är lika enkla eller självklara längre. Som vem man egentligen är kompis med, vad andra tycker, vilket ansvar man själv har och mycket mycket annat. Jag tänker också vilket fantastisk bra material dessa noveller utgör för att samtala kring känslor, svåra beslut och dilemman.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar